/
Ideas - ALMI

Inredningsstylisten har ordet.

Malin Tjärnström, Project and Sales tillika inredningsstylist på Ideas berättar varför detaljerna är så viktiga i våra projekt. Malin har mångårig erfarenhet från modebranschen och på senare år har hon arbetet med styling av privata hem för den ledande mäklarfirman Bjurfors. På Ideas ansvarar hon bland annat för slutstylingen i våra projekt.

På vilket sätt tycker du det skiljer det sig åt att arbeta med privatpersoner och kontor?
”Ett privat hem är oerhört personligt och det är av stor vikt att jag inte gör något som känns påklistrat och obekvämt för de som bor där. Med Ideas kunder är förutsättningarna lite annorlunda. Redan från början arbetar vi med helheten och tillsammans med någon av våra inredningsarkitekter sätter jag ett koncept som ska avspegla företagets identitet. Genom hela processen är vårt mål att allt ska hänga samman på ett sätt som känns självklart. Det ska både se rätt ut och kännas rätt in i minsta detalj. Det är också det som är skillnaden med ett kontor som verkligen har en röd tråd. Jag tänker alltid på att de inredningsdetaljer jag tillför ska fungera över tid och klara det slitage och användning en mer offentlig miljö kräver. Tyvärr är det ganska vanligt att man kommer till kontor som i grunden är hur fina som helst, men när kaffet dukas fram ställs muggar i en avvikande bjärt kulör med logotyp fram på bordet. Därför är det såklart roligt att våra kunder ger oss förtroendet att inte enbart inreda med de stora penseldragen såsom möbler, textil och belysning utan även alla de detaljer som ger kontoret en själ.”

Vad tycker du är vanliga misstag som företag gör på sina kontor?
”Att man sätter likhetstecken mellan varumärke och grafisk profil/logotyp är väldigt vanligt. Muggen med företagsnamn kan vi väl skrota en gång för alla? Många tänker att man vill skoja till det och tillföra lite oväntade kulörer eller dylikt. Resultatet tenderar bara att ge ett rörigt intryck.”

Har du nån specifik inredningsstil som du föredrar att använda i projekten?
”Inte alls! Och det är det som gör jobbet roligt. Det går ut på att vi ska lyckas fånga våra kunders identitet och omsätta det till en fysiskt byggd och inredd miljö. Det häftigaste är ju när våra kunder säger att det känns helt rätt. Jag lägger väldigt mycket tid på att handplocka rätt saker till varje projekt. Frågar du mina kollegor tror jag de kommer säga att jag alltid har ögonen öppna för att detaljerna ska addera något extra.”

Har du nåt tips att dela med dig av?
”Jag är knappast först med att säga det, men…
1. Börja med att rensa och ta bort! Titta med kritiska ögon och låt inte saker bara vara kvar för att det råkade bli så.
2. Skapa en enhetlig känsla – den röda tråden. En genomgående och neutral bas ger bättre förutsättningar att addera accenter.
3. Accenter behöver inte vara avvikande kulörer eller mönster. Beroende på vilket projekt det är kan olika material och texturer på samma tema bli mer än tillräckligt som kontrast.
Bland det första vi gör i våra projekt är att sätta en genomgående kulör- och materialpalett som vi sedan följer i alla val vi gör – från väggar, golv och tak till möbler och sist men inte minst alla inredningsdetaljer. Det sitter verkligen i detaljerna! Jag vill att våra kunder ska tycka att deras arbetsplats både fungerar och känns rätt. Möblerna av vackra och funktionella, kulörer och material avspeglar deras företag och värderingar och porslinet i pentryt har den rätta tyngden och bidrar till att lunchen blir en extra trevlig stund med kollegorna.”

Ideas - Hansaklubben

Skapa plats för framgång.

Varmt välkommen att kontakta Malin så berättar hon mer om vad vi på Ideas kan göra för just ditt företag.

Ideas - Malin Tjärnström