/
Ideas Malmö - Referensprojekt

Post-Covid-kontoret.

Över en natt tvingades vi in i distansarbete! Nitton månader in i pandemin, med genomförda vaccinationer och slopade restriktioner har företagen påbörjat en tillbakagång till kontoret. Samtidigt är det med en viss avvaktan för många med tanke på eventuella bakslag.

Även fortsatt kommer vi arbeta på kontoret, hemifrån och i det digitala rummet, men även på distans på andra platser. Hur behöver då kontoret se ut framöver för att man ska vara en attraktiv arbetsgivare? Runtomkring oss pratas det om hur personalen ofrånkomligt kommer att få större makt över arbetsplatsen.

Det minsta man kan begära är att man tar reda på hur personalen tänker. Våga involvera personalen som en del av informationsinhämtningen i processen. Arbetsplatsen är snarare ett HR- och employer branding-projekt än ett lokalprojekt. Att bara komma tillbaka till samma kontor som man hade i mars 2020 är nog ingen god idé. Både de kunder vi arbetar med och de fastighetsägare vi har kontakt med vittnar om ett levande samtal kring framtidens arbetsplats.

Vem är du?

1. Du njuter av att arbeta hemifrån och äntligen kan du sitta ostört!
2. Du längtar tillbaka till kontoret och det sociala sammanhanget. Ditt arbete och möten har flyttats in i den privata sfären – du vill trots allt kunna känna dig privat nån gång!
3. Du väger mittemellan.

På Ideas ser vi värdet av att skapa variation och rum med olika stilar och funktion för att alla ska kunna välja de platser där de kan prestera på topp. Det många uppskattar med att arbeta hemifrån möjligheten att koncentrera sig, men är det rimligt att vi även i framtiden behöver välja bort kontoret när vi ska arbeta fokuserat? Två områden som tydligt behöver utvecklas är just rum och zoner för koncentration och fysiska rum som är riktigt bra anpassade till våra utvecklade digitala arbetssätt. Lyckas man inte med det löper vi risk att våra kontor enbart fungerar som sociala lounger, vilket inte passar alla människor. En ”bjussig” arbetsplats där alla kan trivas känns som ett självklart mål!

Vi ser det som en ”medarbetarrevolution” – ett arbetsliv som förändrats av nya förutsättningar och önskemål i kölvattnet av pandemin. Detta är en chans man bara måste ta!

”Det är en otroligt spännande tid vi har framför oss” säger Patrik Haglund, arkitekt och Studio Manager på Ideas. ”Aldrig förr har jag upplevt ett större engagemang hos våra kunder. Alla har fullt fokus på att erbjuda en arbetsplats som stöttar det nya arbetssättet. Jag tror att man inser att arbetsplatsens utformning och design verkligen kommer spela en avgörande roll för att attrahera och behålla stjärnorna.”

Behöver ni en workshop med personalen, en strategi för kontoret eller inredning i världsklass? Tveka inte höra av er om ni är intresserade av att göra er resa med oss. Vi delar gärna med oss av våra idéer. https://ideas.se/space-branding

Skapa plats för framgång.

Varmt välkommen att kontakta Patrik så berättar han mer om vad vi på Ideas kan göra för just ditt företag.

Ideas - Patrik Haglund