Ideas - Kjell & co

Axpo.

I Aqua, Skanskas nya kontorshus på Universitetsholmen i Malmö, ligger Axpo Nordics huvudkontor i Sverige.

De ingår i den Schweiziska energikoncernen Axpo, som är ledande inom innovativa energilösningar och förnybar energi. Fokus ligger på handel och utveckling av produkter och tjänster för återförsäljare, energiintensiv industri och energiproducenter. Med bl.a. lösningar inom sol- och vindkraftverk, där hållbarhet får extra stort fokus.

Med en magisk utsikt i alla fyra väderstreck och högst upp i fastigheten, blickar Axpo ner över Malmöhus Slott, Västra hamnen och den gamla stadskärnan.

Här har vi skapat en skön arbetsplats, en oas som andas komfort, miljötänk och värme. Färgskalan är natur-nära med flera varma chokladtoner. Eftersom naturligt dagsljus inte är en bristvara i miljön, så fanns det också utrymme att kreativt kunna använda mörkare materialval och färgsättningar i större utsträckning.

Kontorets hjärta är ‘köket”, med en tillhörande stor terrass. Här kan alla medarbetare samlas för lunch, möten och AW. Köket har ner till minsta detalj utarbetats för att maximera funktion och upplevelse, allt från det generösa samlingsbordet till de små fina espressokopparna som färgmässigt går ton i ton.

Det största konferensrummet har fått en lite stramare mer corporate känsla, med material som valnöt, läder och tyngre textiler. De mindre mötesrummen har en mer avslappnad stil, med välkomnande skönt stoppade stolar, mjuka handtuftade mattor och stämningsfull belysning. Axpo har ett stort miljötänk och flertalet av deras tidigare befintliga möbler har fräschats upp och återbrukats. De har på så sätt fått en ny mening och en riktigt fin plats på det nya kontoret.

Resultatet blev ett välkomnande kontor som andas framtid, skön energi och härlig arbetsglädje!

Carolina Helbrink på Axpo om kontoret i Malmö och samarbetet med Ideas:

”När vi efter många år skulle byta lokaler var det viktigt för oss att få det anpassat efter alla våra behov. Detta fick vi stor hjälp av Ideas att förverkliga och i tillägg fick vi många bra tips av inredningsarkitekten som i slutändan gjort stor skillnad för resultatet. Att få till helheten och det där lilla extra i detaljer är de riktiga proffs på! Vi är superglada för vårt nya härliga kontor, både anställda och besökare kommenterar ofta vilket otroligt fint kontor vi har!”

Skapa plats för framgång.

Varmt välkommen att kontakta Linn så berättar hon mer om vad vi på Ideas kan göra för just ditt företag.

Ideas - Linn Georgson