Ideas - Kjell & co

Café Jord.

En vegansk bistro mitt i Malmö.
I början av april 2022 fick vi på Ideas ett spännande samtal som genast väckte vår kreativitet. Det var en av delägarna på JORD som undrade ifall vi hade erfarenhet av att designa caféer och om vi hade hört talas om JORD?

Patrik, vår ansvarige arkitekt på Ideas berättar entusiastiskt:
”Jag minns att jag omedelbart svarade att de kommit rätt och att Jord är ett av mina favoritställen i stan. Nästan på dagen ett år innan nyöppningen träffade jag Jord på plats för första gången. Därefter följde ett nära samarbete med många kreativa möten och planering för att optimera byggtiden och för att verksamheten skulle störas så lite som möjligt. Att ta sig an ett projekt som ligger i mina egna kvarter runt Sankt Knut i Malmö adderar en extra dimension av stolthet.”

”När vi bestämde oss för att renovera vårt café, var det faktiskt en slump att vi kom i kontakt med Patrik på Ideas. Vi hade möjlighet att ta oss tid att diskutera vår vision internt och sedan förmedla den till Patrik.  Med utmärkt fingertoppskänsla presenterade han därefter förslag på planlösning, funktioner, kulör- och materialval.

Vi är väldigt nöjda och stolta över resultatet och det har vi Patrik på Ideas att tacka för!
Vi kan varmt rekommendera honom och Ideas om ni funderar på att uppdatera era egna lokaler.”

Johan Thulin – Delägare till JORD i Malmö

Äkta – taktilt – hållbart.
På JORD står den veganska maten i fokus – hälsosamt och vackert för en grönare framtid.

JORD önskade att lokalen skulle rama in maten för att skapa en varm och tilltalande miljö dit man går som medveten gäst för att få en helhetsupplevelse.

Med fokus på äkthet har vi arbetat genomgående med en lugn och finstämd kulörskala där materialen står fram för att skapa en nutida premiumkänsla. 30-talskvarteren runt Sankt Knut inspirerade valen av kulörer och material som flörtar med charmen hos äldre bagerier och caféer.

Den specialdesignade disken i mörkt trä och terrazzo står i centrum tillsammans med det tidlöst schacklagda klinkergolvet i tegelrött och beige. Taket fick en varm grön ton med textilklädda ljudabsorbenter och vi har skapat en helt ny ljusdesign. De handplockade inredningsdetaljerna, omsorgsfulla lösningar och specialritade möbler förhöjer helhetsupplevelsen. Vi kallar det nytolkad nostalgi.

JORD är ett av Malmös absolut bästa och mest populära brunchställen. Trots att de nuvarande ägarna Sara och Johan tog över mitt under corona-pandemin och lyckades de stärka varumärket och vidareutveckla den helveganska menyn som nu satt dem på matkartan oavsett om man är vegan eller inte.

När Jord 2.0 slog upp dörrarna den 28 april 2023 var det en helt uppdaterad lokal som mötte gästerna. Tack vare en detaljerad planering i förväg kunde vårt dedikerade team av hantverkare åstadkomma ett smärre underverk på bara 7 veckor, utan några förseningar.

Skapa plats för framgång.

Varmt välkommen att kontakta Patrik så berättar han mer om vad vi på Ideas kan göra för just ditt företag.