Ideas - Kjell & co
Höganäs-Ideas

Höganäs.

Space Branding med vidsträckt utsikt – Höganäs i Point Hyllie

17 våningar upp i Point Hylle i Malmö valde Höganäs AB att under hösten 2021 etablera ett litet flexibelt kontor med fokus på möten och temporära arbetsplatser. Med fantastisk utsikt över den skånska slätten, det urbant expansiva Hyllie och med Öresundsbron i fjärran skapades ramarna för Ideas Space Branding när vi tog oss an projektet för Höganäs.

Höganäs är marknadsledaren när det gäller metallpulver. Pulvret används i en mängd olika applikationer, från tillverkning av växellådor och elmotorer till ytbeläggning och 3d-printning.
Som namnet avslöjar finns företagets rötter sedan 1700-talet längre norrut i Skåne.
Precis som för många andra företag har arbetssättet på Höganäs förändrats en del genom Coronapandemin och nya förutsättningar att arbeta mer flexibelt och digitalt har genomförts.
Därför tittade Höganäs på möjligheten att skapa en mindre kontorshubb i Hyllie för affärsmöten och flexibla och temporära arbetsplatser. Placeringen i Hyllie och närheten till både regionala och internationella kommunikationer bidrar dessutom med ytterligare en dimension.

Höganäs vision var att skapa ett modernt och funktionellt kontor med många små touchdown-arbetsplatser, rum för möten och en generös social yta som ger utrymme för spontana samtal och samarbetsmöjligheter. Det kompakta kontoret är i princip helt öppet och får naturliga zonindelningar tack vare att möbelvalen varierar och dessutom kan avgränsas av transparenta draperier som tillåter dagsljuset att flöda in. Kulör- och materialpaletten går helt i naturtoner med fokus på hög kvalitet och hållbarhet som är viktiga värden som Höganäs grund vilar på.

På olika subtila sätt återfinns metall som ett genomgående tema ifrån bordsstativ och hyllor i vattenrör till gjutna ljusstakar av återbrukad aluminium. Tillsammans med Höganäs vackra produktfoton och modeller av komponenter skapas fina och dekorativa detaljer.
I Point Hyllie har Höganäs fått en kontorshub lite närmre kontinenten med tydliga rötter i nordvästra Skåne.

Anja Althini på Höganäs om kontoret i Hyllie och samarbetet med Ideas:
Att få arbeta med Ideas var en förutsättning för att få detta projekt att gå i hamn, det kändes viktigt att få ett enhetlig och funktionellt kontor. Vi kände direkt att Ideas förstod vilken riktning vi ville gå åt och fick snabbt fram ett antal övergripande förslag som vi sedan i projektgruppen kunde arbeta med och slutligen komma överens hur det skulle se ut. Det blev en del ändringar på vägen men med Ideas hjälp var det enkelt att få till dom sista justeringarna.

Vi kan varmt rekommendera Ideas som på ett proffsigt och genuint sätt arbetat tillsammans med oss hela vägen till ett fantastiskt slutresultat.

Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas
Höganäs-Ideas

Skapa plats för framgång.

Varmt välkommen att kontakta Patrik så berättar han mer om vad vi på Ideas kan göra för just ditt företag.