Ideas - Kjell & co

WTC Business Center.

Kontorshotell med extra omsorg om detaljer.

”Längst ute på Oceanpiren ståtar vårt fina World Trade Center och på våning fem huserar vårt nya Business Center som är ett oerhört modernt och elegant kontorshotell. Här har Ideas fångat vår vision av ett hus som lever i samklang med himmel, hav och strandkant. Vårt kontorshotell andas lugn, elegans och kreativa lösningar som får våra hyresgäster att känna att de rör sig i lokaler som inte liknar sedvanliga kontorslokaler. Här kan man helt enkelt känna sig unik!
Samarbetet har varit otroligt givande med både humor, positiv energi och kundförståelse för kundens praktiska utmaningar som det tagits hänsyn till.

Vi rekommenderar varmt Ideas till projekt där stilsäkerhet och påhittighet ska gå hand i hand och tackar för vårt fina Business Center som fått ovationer av våra hyresgäster och alla besökare från när och fjärran.

Tack för gott samarbete!”

Jörgen Lindahl (Fastighetschef) & Camilla Bohnsack (Kommersiell förvaltare)
Granitor


Byggnaden för WTC Business Center Helsingborg reser sig precis på kajkanten i hamninloppet som sista utpost mot Öresund och Danmark. Med himmel och hav och livlig färjetrafik som närmsta granne kändes det enkelt att inspireras till att skapa en unik och fantastisk miljö att arbeta i.

 

Affärsidén med ett gemensamt kontor för ett kluster av spännande företag känns helt rätt i tiden då många valt att dra ner på sina egna ytor och behovet av ett eget kontor delvis minskat. Här får man ett större socialt sammanhang och utmärkta mötesmöjligheter. I lokalerna finns möjlighet att hyra större och mindre rum för en eller flera personer, öppet placerade coworking-platser med tillhörande fokusrum, gott om mötesrum och fina pausmiljöer.
Kronan på verket får man nog ändå säga är den långsträckta loungen med utsikt rakt ut mot Öresund och Danmark.

Hela konceptet bygger på temat Arkipelag som också varit vårt arbetsnamn genom hela processen. Kulör- och materialpaletten är genomgående naturbaserad där vi jobbat medvetet med kontraster som också finns i naturen. Äkta, varmt och taktilt är känslan som förmedlas ifrån träklädda panelväggar, till handtuftade väggmattor och vackra stenbord. Avsikten har varit att skapa en sober och elegant arbetsmiljö som står sig över tid.

 

Det är alltid en förmån att arbeta med hela den interiöra miljön där även inredning, möbler och varje liten detalj går hand i hand med konceptet och de materialval vi gjort för lokalen. Det är troligen den naturnära känslan som gör det lätt att trivas och att det finns nya detaljer att upptäcka från dag till dag. Bland de specialritade möblerna utmärker sig det över 10 meter långa träbordet i personalloungen, men även de små stenborden som adderar elegans.

”För oss har det både varit spännande och en riktigt givande arbetsprocess med Camilla och Jörgen på Granitor där vi tillsammans arbetat fram kreativa design- och funktionslösningar. Dessutom har vi tagit oss an eventuella utmaningar på ett fantastiskt pragmatiskt sätt, vilket också visar sig i slutresultatet.”
Patrik Haglund, studiochef på Ideas

Skapa plats för framgång.

Varmt välkommen att kontakta Patrik så berättar han mer om vad vi på Ideas kan göra för just ditt företag.